Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bateriile Litiu-Aer surclaseaza orice acumulator existent acum pe piata

Postat la: 04.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cercetătorii au anunţat că au făcut progrese în dezvoltarea unei baterii litiu-aer, conform unui studiu publicat în revista americană "Science". Această baterie de o mare densitate a energiei poate, în această etapă de dezvoltare în laborator, să fie reîncărcată de mai mult de două sute de ori, au precizat cercetătorii.

Bateriile au o capacitate energetică teoretică de zece ori mai mare decât bateriile actuale litiu-ion. În plus, ele cântăresc o cincime din greutatea celor care sunt actualmente pe piaţă, iar preţul lor ar fi, de asemenea, de cinci ori mai mic, conform oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. Cercetătorii au reuşit să depăşească unele dintre dificultăţile prezentate de această tehnologie. Astfel, ei utilizează electrozi de carbon foarte poroşi şi substanţe pentru modificarea reacţiilor chimice din interiorul bateriei, făcându-le astfel mai stabile şi eficiente. Deşi aceste rezultate sunt promiţătoare, cercetătorii estimează că va dura cel puţin încă zece ani ca o baterie operaţională să fie pusă la punct.

Potrivit Reuters, problemele cu care se confruntă în prezent cercetătorii în dezvoltarea acestei baterii sunt cele de eficienţă, de performanţă, de reacţie chimică, de potenţial de siguranţă şi de limitare la consumul de oxigen pur, mai degrabă decât de aer obişnuit. "Ceea ce am reuşit să facem reprezintă un progres semnificativ pentru această tehnologie şi ar putea deschide un ansamblu de noi domenii de cercetare...", a spus profesorul Clare Grey de la departamentul de chimie al Universităţii Cambridge, autorul principal al acestei lucrări. "Nu am rezolvat toate problemele inerente acestei chimii, dar rezultatele noastre fac să avanseze lucrurile până la punctul în care o baterie poate funcţiona bine", a adăugat sursa citată.

Bateriile par, pentru moment, să scape tipului de progres al multor altor tehnologii actuale care miniaturizează, sunt mai rapide şi costă mai puţin, au relevat cercetătorii. Pe lângă faptul că utilizarea noilor baterii ar putea face ca smartphone-urile să poată fi utilizate mai multe zile fără să fie nevoie de reîncărcare, întârzierea dezvoltării lor împiedică adoptarea lor şi de către alte două tehnologii curate foarte importante: automobilul electric şi stocarea energiei solare, comentează AFP.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE