Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bogdan C. Popa și firma Green Line Construct, doi dintre denunțătorii din dosarul lui Oprescu

Postat la: 07.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bogdan C. Popa și firma Green Line Construct sunt doi dintre denunţătorii din dosarul primarului general Sorin Oprescu. Din referatul procurorilor reiese că Sorin Oprescu a primit de la un denunţător aproximativ un milion de euro şpagă. Au fost 19 întâlniri în care denunţătorul l-ar fi mituit pe primarul general, iar sumele erau cuprinse între 20.000 și 60.000 de euro.

Aceşti bani au venit de la un subordonat, care plătea pentru a nu fi dat afară. Unul dintre denunţătorii primarului Oprescu este Bogdan C. Popa. Acesta a fost mutat de edil de la Complexul Mogoşoaia, unde Popa era şef, la Administraţia Cimitirelor. Transferul s-a făcut după ce contractele pe bani publici care puteau fi luate de Complexul Mogoşoiaia s-au epuizat.

La Administraţia Cimitirelor trebuiau făcute lucrări atât pentru rețeaua de apa-canal, cât și pentru asfaltarea aleilor cimitirelor Ghencea, Metalurgiei şi Sf. Vineri, iar procurorii cred că tocmai de aceea Opreescu l-a trimis acolo pe Popa. Pe lista denunţătorilor se mai află şi firma Greene Line Construct, pentru șpăgile aferente lucrarilor de la Palatul Mogoșoaia.

Primarul general al Bucureștiului a ajuns în fața judecătorilor după ce a fost denunțat de un client mai vechi, abonat la lucrări publice. În comunicatul procurorilor se vorbește de 4 denunţători în acest dosar cu 10 suspecţi, ale căror declarații l-au dus pe Oprescu în arest preventiv. Procurorii susţin că după ce șpaga ajungea la primarul general reprezentanții firmelor mituitoare nu mai așteptau la ușa edilului din Primarie câte 4-5 ore, ci doar câte 3-5 minute.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE