Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Borc a măsluit grosolan concursul pentru atașații din ambasade

Postat la: 06.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În urmă cu câteva zile la Digi 24 - numit de politicieni, mai in gluma, mai in serios, si UM 024 - ministrul de Externe Lazăr Comănescu a făcut o dezvăluire de top. Fostul absolvent de "Ștefan Gheorghiu" a spus că ministrul Economiei Costin Borc i-ar fi mărturisit că în ministerul pe care-l păstorește - Ministerul Economiei, "diplomații pe posturi economice trimiși la post în ambasade, sunt numiți pe pile ale partidelor".

Se pare că Borc are dreptate pentru că dânsul personal a trimis ca atașați în ambasade numai pile din fostul PNȚCD. Un anume Mocanu la Berlin, Norina Boru fiica fostului președinte Emil Constantinescu la Roma și Ana Maria Leca sora fotbalistului Ionuț Lupescu, la Geneva. Aceste afirmații ale lui Borc au darul să pregătească pentru zilele următoare examenul ce se va derula la sediul Ministerul Economiei. Este vorba de un concurs pentru ocuparea a 39 de posturi de atașați economici la ambasadele României din străinătate.

Deja, înaintea acestui examen, ministrul Borc patriarhul aranjamentelor din acest sector, i-a trimis în ambasade pentru o perioadă de 13 luni de zile, pe mai mulți consilieri economici numiți după bunul său plac, fără să respecte nici cele mai elementare norme legale. În afară de cei trei de la Roma, Berlin și Geneva numiți fără examen pe 13 luni, tehnocratul Borc vrea să-și mai numească și alți pupili la ambasadele de la Londra, Berna sau Viena. În acest sens a compus un regulament de examen în care a inclus toate inepțiile mapamondului în afară de ce se cere în fișa postului unui astfel de atașat comercial. Și ca dovada ca vrea să-și protejeze pupilii, Borc a stipulat în regulament, de exemplu, că pentru Germania sau Austria cei înscriși NU trebuie să fie cunoscători de limba germană.

Astfel Borc tehnocratul de la Lafarge, care a vândut pe doi lei industria de ciment a României, vrea să scoată din joc profesioniști cu experiență de 30-40 de ani în comerțul exterior. Unul dintre aceștia ne-a mărturisit sub protecția anonimatului că ministrul l-a abordat într-un mod grobian pe holurile ministerului spunându-i: "ești un individ toxic, domnule!". După ce în prealabil expertul în comerț exterior îi reproșase ministrului că a dus exporturile României la cel mai jos nivel din istorie.

Și ca blatul să fie complet l-a însărcinat cu redactarea subiectelor pe Secretarul de Stat Vlad Vasiliu ginerele fostului Premier țărănist Radu Vasile. Dar Vasiliu este deja numit din 12 septembrie prin decret prezidențial de către Iohannis ambasador în Elveția, la Berna. Această speță se constituie într-un caz vădit de conflict de interese. Adică ambasadorul numit la Berna își alege, prin oamenii numiți de el în comisia de concurs, viitorul consilier economic al ambasadei sale.

UPDATE: Concursul pentru atasatii din ambasade ce trebuia sa aiba loc azi la ora 9.00 a fost amanat din cauze necunoscute, a anuntat ministirul Costin Borc. Sa i se fi facut, subit, frica lui Borc de consecintele ingineriei pe care am prezentat-o mai sus?!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE