Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bord administrativ ilegal la CFR Marfă

Postat la: 14.06.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Instalarea de catre ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a lui Mihut Constantin Craciun in fruntea companiei CFR Marfa, a condus automat si la modificarea componentei Consiliului de Administratie conform OUG nr.109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

Astfel, ca urmare a Hotararii AGA din 14 aprilie 2016, Consiliul de Administratie area urmatoarea componenta: Dan Jianu-presedinte, Mihut Craciun-membru executiv, Dan Toader, Eugen Tudor si Adrian Mitroi-membrii neexcutivi. Insa, conform OUG nr.109/2011 acest consiliu de administratie este ilegal. De ce? Pentru ca in bordul administrativ sunt doi membrii neexecutivi numiti ilegal- Dan Toader- consilier superior la Corpul de Control al Ministerului Transporturilor si Eugen Tudor- director departamentr Vanzari Trafic la CFR Marfa.

Potrivit articolului 35, alineatul 2, din OUG 109/2011, „Directorii pot fi numiţi dintre administratori, care devin astfel administratori executivi, sau din afara consiliului de administraţie.", iar la alientul 4 se mai stipuleaza ca „Directorii sunt numiţi de consiliul de administraţie, la recomandarea comitetului de nominalizare". Or, Eugen Tudor este membru neexecutiv al CA de la CFR Marfa si totodata director in cadrul companiei. Practic, el trebuie sa puna in aplicare deciziile CA si tot el executa dispozitiile CA ca director al CFR Marfa. Astfel, si astfel el centreaza si tot el da cu capul, adica 30 de zile pe luna este sluga ca director, iar o zi pe luna- cand este sedinta CA, este imparat!

Celalalt membru, Dan Toader, este consilier superior la Corpul de Control al Ministerului Transporturilor care se ocupa si de verificarea activitatii companiei CFR Marfa unde el este membru. Adica se poate verifica singur. Dar, pentru conducerea Minitserului Transporturilor respecatarea OUG nr.109.2011 este doar un moft prin care sa se satisfaca anumite interese si aranjamente.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE