Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












BRASOV: Elev lovit cu piciorul de profesoară - VIDEO

Postat la: 20.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un nou caz de violenţă asupra elevilor a fost sesizat în oraşul Victoria din judeţul Braşov, unde un elev a fost lovit cu piciorul de o profesoară. Toată scena a fost filmată cu telefonul mobil. Inspectoratul Şcolar Judeţean s-a autosesizat în acest caz.

Potrivit inspectorului şcolar general al Braşovului, Victor Vijoli, inspectoratul s-a autosesizat în cazul unui elev lovit cu piciorul de o profesoară. "Este un incident regretabil, am aflat de el luni dimineaţă, s-a întâmplat vineri la ora de informatică la clasa a XII-a Real de la o un liceu din oraşul Victoria, în jurul prânzului. Şcoala a deschis o anchetă, iar noi ne-am autosesizat şi vom lua măsurile legale. Se pare că elevul a fost lovit cu piciorul de o profesoară. Este clar că doamna şi-a depăşit atribuţiile de profesor. Nu am primit plângere oficială încă, doar ni s-a adus la cunoştinţă fapta respectivă", a spus Vijoli.

Potrivit informaţiilor, elevul a mai fost lovit în cap cu o carte. Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Horia Oniţă, a declarat că săptămâna viitoare vor sesiza Avocatul Poporului privind Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar (ROFUIP). "În cazurile acestea trebuie desfăcut imediat contractul de muncă şi nici măcar nu este un caz singular, primim sesizări din toată ţara. Agresiunea faţă de elevi reprezintă o mentalitate învechită şi destul de răspândită la noi şi este bine că problemele acestea sunt aduse în atenţia publicului, dar să ştiţi că de multe ori copiii şi părinţii efectiv nu au curajul să iasă în faţă. Cazurile acestea au nevoie de o voce. Vom sesiza Avocatul Poporului pe regulamentul şcolar în cazurile de genul acesta", a spus Horia Oniţă.

VIDEO - AICI

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE