Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Bulgaria, despre creșterea încălcărilor spațiului său aerian de către avioane ruse

Postat la: 25.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În ultima lună, s-a înregistrat o creștere a încălcărilor spațiului aerian bulgar de către avioane militare și comerciale ale Rusiei, a declarat duminică ministrul apărării bulgar, Nikolai Nencev, care a calificat aceste incidente drept "provocări la adresa Bulgariei și a forțelor sale aeriene".

Nencev a declarat postului de televiziune bulgar Nova TV că avioane militare ale Rusiei au pătruns de patru ori în ultima lună în ceea ce el a numit "zona de responsabilitate a Bulgariei" din spațiul aerian al NATO. Ministrul bulgar a relatat că avioanele ruse și-au deconectat transponderele - dispozitive de comunicație care, alături de radarele normale, fac mai ușoară localizarea unui avion, mai ales într-un spațiu aerian aglomerat.

"Este foarte îngrijorător, așa că luăm măsuri de prevenire", a spus Nencev. Orice intrare neautorizată a unui avion va presupune ridicarea de la sol a avioanelor de luptă bulgare, a adăugat el, menționând că în ultima lună avioane de pasageri ruse au încălcat de șase ori spațiul aerian bulgar. Bulgaria a cerut explicații din partea Moscovei pentru aceste încălcări, a precizat ministrul de la Sofia, descriind incidentele drept "provocări la adresa Bulgariei și a forțelor sale aeriene".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE