Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Câteva sute de foști militari protestează in fata Guvernului

Postat la: 28.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nemulțumiți de noul mod de calcul al pensiilor militarilor, câteva sute de reprezentanți ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate protestează în fața Guvernului.

Lista solicitărilor elaborate de protestatari pentru a fi depuse la Guvern se referă, în principal, la anularea articolului 40 din OUG nr 57/2015, privind regimul pensiilor militare de stat. Protestatarii susțin că acesta modifică în mod neconstituțional Legea 223/2015 și că "plafonarea pensiilor militare de stat se va putea face prin Ordinul comun de aplicare, care să prevadă ca venit total brut, căruia i se va aplica procentul de 80%, suma veniturilor supuse la vremea respectivă impozitării", potrivit Mediafax. Totodată, protestatarii doresc trimiterea la 1 februarie 2016 a Proiectului Legii unice a salarizarii către Parlament, spre dezbatere și adoptare, dar și acordarea, de la 1 ianuarie, a salariului minim pe economie de 1200 lei.

Pe lista revendicărilor se mai află acordarea în luna ianuarie 2016 a celei de-a 13-a pensii pensionarilor cu venituri minime și amendarea Legii 263/2010 în sensul luării în calcul a procentului de 45% din venitul mediu pe economie și a necesităților "coșului zilnic". Sindicaliștii mai doresc ''eliminarea aprecierilor insultătoare la adresa revoluționarilor, militarilor și polițistilor din OUG nr 95/2014, reiterarea principiilor din Legea Recunoștinței, renunțarea la aberanta categorie inventată a persoanelor cu rol determinant și extinderea plății indemnizațiilor de la 2800 de persoane la 6.000 persoane, conform Legii 341/2004, în procentajul legal stabilit".
Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate este condus de colonelul în rezervă Mircea Dogaru, iar protestul se declară a fi inspirat de cel al oierilor.

Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat luni, că între orele 11,00 și 17,00, va avea loc o manifestație publică în Piața Victoriei, în zona dintre Șos. Kiseleff și Bd. Aviatorilor, însă traficul rutier și pietonal nu va fi restricționat. Șoferilor li se recomandă să circule cu atenție atunci când trec pe lângă grupurile de participanți, să respecte semnalele polițiștilor rutieri și semnificația indicatoarelor montate temporar în zonă iar pietonilor să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate și semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după ce se asigură.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE