Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Candidatul UNPR la Primăria Ploiești, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Postat la: 28.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Raul Petrescu, membru UNPR, a demisionat din funcția de viceprimar al municipiului Ploiești în toamna anului 2015, după ce a fost găsit vinovat pentru complicitate la infracțiunea de cumpărare de influență.

Raul Petrescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Ploiești, la șase luni de închisoare cu suspendare, iar ca pedeapsă accesorie i s-a interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pe durata executării pedepsei. Perioada în care i s-a interzis dreptul de a fi ales în funcțiile publice a expirat.

În luna februarie, UNPR anunța că și candidat oficial pentru Primăria Ploieștiului pe Daniel Nicolae, președintele formațiunii politice la nivel județean. Doar că pe ultima sută de metri, UNPR l-a înlocuit pe Daniel Nicolae cu Raul Petrescu. Fostul viceprimar Raul Petrescu, în prezent candidat la Primăria Ploiești, nu este singurul UNPR-ist care are probleme cu legea. La începutul lunii martie, Radu Ionescu, vicepreședinte în funcție al Consiliului Județean Prahova și lider UNPR, a fost arestat la solicitarea DNA pentru fapte de corupție.

Lui Radu Ionescu anchetatorii îi impută faptul că ar fi luat mită un autoturism în valoare de aproximativ 25.000 de euro de la un om de afaceri pentru acordare preferențială de contracte finanațate de la bugetul județean. Dacă nu ajungea în spatele gratiilor, Radu Ionescu ar fi candidat, probabil, din partea UNPR, la funcția de președinte de Consiliu Județean.

La nivelul Județului Prahova, lista cu primari sau consilieri locali, lideri politici locali deopotrivă, care au ajuns în vizorul procurorilor pentru săvârșirea unor fapte penale este cu mult mai lungă. Pe lângă anchetele DNA, formațiunile politice au fost afectate și de activitate Agenției Naționale de Integritate (ANI) care a scos din cursa electorală primari în funcție, așa cum s-a întâmplat de exemplu la Comarnic, unde Dorian Botoacă (PNL) a fost nevoit să demisioneze din funcția de edil după ce a pierdut definitiv procesul cu ANI. Acesta nu mai are voie să ocupe o funcție publică pe o perioadă de doi ani.

La Primăria Ploiești vor candida 11 persoane:

Lola Gabriela Anghel - Partidul Național Democrat (PND)

Cătălina Bozianu - Partidul Mișcarea Populară (PMP)

Mircea Chirițescu - candidatul PSRO

Adrian Florin Dobre - Partidul Național Liberal (PNL)

Cristian Ganea - Partidul Social Democrat (PSD)

Grațiela Gavrilescu - Alianța Democraților și Liberalilor din România (ALDE)

Marius Fenichiu - candidat independent

Petrescu Raul - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR)

Radu Popescu - candidat independent

Daniel Savu - candidat independent

Iulian Teodorescu - candidat al Partidului România Mare (PRM)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE