Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cătălin Predoiu: V.V. Ponta vs. 300 000 de reprezentanți ai statului

Postat la: 22.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

DECLARATIE DE PRESA. Încerc să mă pun în locul unui funcționar public, al unui magistrat, militar sau polițist: cum se simt acești oameni când Premierul României, trimis în judecată pentru fapte de corupție incompatibile cu calitatea sa de demnitar, le râde în nas și rămâne în funcție?

Funcționarii publici, cadrele militare, magistrații, polițiștii sunt suspendați din funcție în momentul declanșării acțiunii penale sau trimiterii în judecată. Statutul funcționarilor publici, al cadrelor militare, al magistraților sau polițiștilor protejează atât contribuabilul, cât și prestigiul instituțiilor statului. Normalitatea este apărată și întărită de lege: persoanele suspectate de fapte de corupție sau alte fapte incompatibile cu calitatea de reprezentant al statului, angajat și plătit de cetățeni, nu pot lua decizii sau dispune de bani publici până la clarificarea situației. Prezumția de nevinovăție nu este înfrântă, iar interesul cetățeanului primează.

Sunt peste 100 de mii de funcționari publici, peste 100 de mii de angajați ai Ministerului de Interne, alte 100 de mii de cadre militare și mii de magistrați care își dedică viața profesională apărării interesului public. Respectă legea și i se supun atunci când greșesc. În total, peste 300 de mii de persoane aflate în serviciul public. Oricare dintre ele rămâne fără loc de muncă dacă e suspectată de fapte penale, Victor Ponta - Prim-ministrul Romaniei -, NU.

Catalin Predoiu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE