Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CCR i-a dat câștig de cauză lui Iohannis în privința legii incompatibilității

Postat la: 10.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Magistrații Curții Constituționale au decis, marți, să admită sesizarea președintelui Klaus Iohannis în legătură cu legea privind incompatibilităţile. Ca urmare a deciziei de marți a CCR, actul normativ se întoarce în Parlament pentru  fi pus în acord cu legea fundamentală.

"Legea a fost considerată neconstituţională, din motive extrinseci, deci a fost adoptată greşit - vot de lege ordinară, ea este o lege organică. Nu am intrat în analiza textului pe fond. Când constatăm existenţa unor motive extrinseci, nu mergem mai departe", a declarat preşedintele CCR, Augustin Zegrean.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, motivele sesizării lui Iohannis vizează aspecte de neconstituţionalitate constând, pe de o parte, în încălcarea normelor constituţionale referitoare la domeniul rezervat legii organice, iar, pe de altă parte, a celor referitoare la competenţa legislativă a Camerelor Parlamentului în procedura de legiferare, prin nerespectarea dispoziţiilor prevederilor Constituţiei. 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE