Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ce trebuie să faci de Revelion ca să ai noroc tot anul următor

Postat la: 26.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe 31 decembrie multi sunt cei ce respecta o serie de traditii si superstitii ca sa aiba noroc in urmatorul an. Asa ca, iata principalele obiceiuri traditionale ca sa ai noroc in 2016.

1. In noaptea dintre ani, in fiecare casa trebuie sa existe macar o crenguta de vasc. Aceasta este una dintre cele mai vechi traditii despre care se spune ca aduc noroc in anul ce vine. Vascul este simbolul universal al regenerarii, al renasterii, al nemuririi, iar daca crenguta este asezata langa o icoana, va sporiti si sansele de a avea liniste sufleteasca tot anul. In plus, se spune ca poarta noroc in dragoste daca iti saruti iubita sau sotia sub o crenguta de vasc.

2. Strugurii sunt purtatori, se spune, principalii purtatori ai norocului in noaptea dintre ani. Se zice ca daca mananci 12 boabe de struguri la miezul noptii, de Revelion, vei avea 12 luni imbelsugate, dulci, dar si pline de sanatate. O alta varianta este ca sa bei 12 pahare cu vin, reprezentand fiecare luna a anului iar in fiecare sa pui un bob de strugure pe care sa-l mananci cand ai terminat paharul. Functie de cat de dulce e boaba respectiva, asa va fi luna corespunzatoare.

3. Sa ai bani asupra ta atunci cand bate miezul noptii, de Revelion, este una dintre traditiile legate de sansele de castig in urmatoarele 12 luni. Insa suma este, in toate cazurile, definita. De ce sa nu-ti sporesti sansele de castig financiar punand deoparte? Incepe inca din noaptea dintre ani sa strangi bani intr-un borcan, in care sa pui orice fel de suma, in fiecare zi a anului. In felul aceste, sansele tale de castig banesc se afla in permanenta pe o panta ascendenta.

4. O alta traditie importanta este ca in afara de preparatele din carne de porc, pui, miel sau curcan sa mananci neaparat peste. Oricat de putin peste va purta noroc pentru ca se presupune ca asa cum a fost norocul pescarului de a prins acel peste, asa va trece si asupra ta norocul pentru tot timpul anului. O lata varianta se refera la agilitatea pestelui. Asa cum se strecoara el, alunecos, prin apa si hatisurile baltii sau pietrele raurilor, asa te vei strecura si tu printre necazuri si boli in viitorul an.

5. Este bine ca in noaptea de Revelion sa fie langa tine, sau in zona mesei, ori langa casa un foc de lemne oricat ar fi de mic. Asa ca este indicat ca gazda sa faca un mic foc, eventual un mic gratar cu lemne, la care oaspetii sa se uite si sa bea un paharel. Asa cum focul arde lemnele, asa se vor sterge si vor arde si necazurile din noul an.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE