Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Centrala de la Cernavodă a fost închisă. Cât de gravă este problema

Postat la: 10.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O serie de defecțiuni produse la Unitatea 1 a Centralei nucleare de la Cernavoda au determinat conducerea Nuclearelectrica să decidă deconectarea acesteia de la Sistemul Energetic Național.

Potrivit unui comunicat de presă al Nuclearelectrica deconectarea Unității 1 a Centralei nucleare de la Cernavoda s-a făcut în mod controlat pentru remedierea unei defectiuni la sistemul de evacuare a puterii electrice și nu va afecta în nici un fel alimentarea cu energie electrică a țării. 

"Aceasta interventie se va efectua cu reactorul la putere si nu va afecta securitatea nucleara a reactorului, a personalului de exploatare, a populatiei si a mediului inconjurator", se arata intr-un comunicat al companiei de stat.

Reconectarea reactorului la Sistemul Energetic National se va realiza dupa remedierea defectiunii si efectuarea testelor in conformitate cu procedurile centralei. Aceasta este cea de-a treia oprire a Unitatii 1 in 2015. Reactorul a mai fost oprit la 6 aprilie, pentru repararea unui sistem auxiliar din partea clasica a centralei, si la 27 martie, pentru executarea unor lucrari punctuale de intretinere preventiva la sistemele aferente partii clasice a centralei.  

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE