Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cinci foști prefecţi de Argeş, cercetaţi de DNA în dosarul "Parcul Trivale"

Postat la: 02.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

 Potrivit unui raport recent  al Curţii de Conturi a României, sute de hectare de pădure din Parcul Trivale au fost retrocedate ilegal la propunerea comisiilor locale de fond funciar din cadrul primăriilor Piteşti, Bascov, Răteşti, Băbana, Poiana Lacului şi Miceşti.

Deşi pădurea aparţinuse dintotdeauna statului, Comisia judeţeană, în frunte cu prefecţii din perioada respectivă, a validat pe repede înainte toate aceste solicitări, cu toate ca unele dintre aceste localităţi se află la zeci de kilometri de Trivale.

Ca urmare a retrocedărilor ilegale, jaful de sute de milioane de euro din pădurea Trivale a intrat in atenţia procurorilor DNA. Astfel, verificările procurorilor vizează atât demersurile de retrocedare  din perioada 2001-2005, cât mai ales din intervalul 2005-2009 când s-a intrat în posesia terenurilor şi s-a construit efectiv pe terenurile cu pricina, timp în care la conducerea Prefecturii Argeş şi, implicit, a Comisiei judeţene de fond funciar, s-au perindat cinci prefecţi: Constantin Tămagă (2001-2004), Cătălin Teodorescu (2004-2005), Ion Cârstoiu ( 2005-2007), Ion Popa (2007-2009) şi Marcel Proca (2009).

Fiecare dintre aceştia urmeaza să dea cu subsemnatul în faţa magistraţilor DNA, pentru a explica ce i-a determinat să valideze retrocedările care fac obiectul dosarului Parcul Trivale. Trebuie precizat ca Ion Carstoiu este ruda cu fostul preşedinte Traian Băsescu, iar Cătălin Teodorescu este cercetat si dosarul retrocedărilor de la ANRP.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE