Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Concluzia unui oficial UE după lovitura de stat din Turcia. „Listele cu arestari au fost pregătite"

Postat la: 18.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul turc părea să aibă deja pregătite listele pentru arestări şi epurări deja pregătite a declarat comisarul european pentru extindere Johannes Hahn.

Rapida arestare a judecătorilor şi a altor opozanţi după o lovitură de stat a eşuată din Turcia indică că guvernul a pregătit o astfel de listă în prealabil, a declarat comisarul european care negociează aderararea Turciei la UE, Johannes Hahn.

Ca urmare a loviturii de stat eşuate sâmbătă autorităţile turceşti au arestat şi demis, în două zile, aproape 3 mii de militari suspectaţi de complot de la simpli soldaţi la generali, dar şi un număr aproximativ egal de judecători şi procurori.

Acestora li se adaugă şi 8 mii de poliţişti suspendaţi şi demişi azi. "Se pare că a fost ceva cel puţin premeditat. Listele există, fapt ce indică că ele au fost pregătite să fie utilizate într-o anume etapă" a afirmat Hahn. "Sunt foarte îngrijorat. Este exact lucrul de care ne-am temut", a încheiat comisarul european pentru extindere.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE