Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Condamnare pentru mită la BAC în Mangalia. Patru ani de închisoare pentru președintele unei comisii de examen

Postat la: 19.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gheorghe Amza, preşedintele unei comisii de bacalaureat din Mangalia a fost condamnat, vineri, la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Profesorul a fost găsit vinovat pentru pentru luare de mită în formă continuată şi permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Curtea de Apel Constanța l-a condamnat, definitive, la patru ani de închisoare cu executare pe  Gheorghe Amza, preşedinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 de la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia, în vara lui 2013. Instanţa a decis ca din pedeapsa de patru ani de închisoare să fie scăzută perioada în care Gheorghe Amza s-a aflat în arest preventiv, respectiv din 2 martie şi până în prezent.

Celelalte persoane judecate alături de Amza au primit pedepse cu suspendare. Astfel, Ingrid Iulia Rădulescu, vicepreşedinte al comisiei respective, condamnată de Tribunalul Constanţa la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, a primit o reducere a pedepsei cu şase luni, adică de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

De asemenea, pedeapsa în cazul profesorului Florin Pădureanu, membru în comisia de bacalaureat de la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu", a crescut la doi ani şi şase luni de închisoare, în timp ce pentru Doina Manoleasca, tot membru al comisiei respective, a scăzut la un an şi zece luni de închisoare, ambele pedepse fiind cu suspendare. Totodată, Valeria Maria Tudosa, de asemenea membru în comisia de bacalaureat, a primit o pedeapsă mai mică decât cea dispusă de Tribunalul Constanţa, respectiv un an şi şase luni de închisoare, iar pedeapsa pentru Otilia Stere, secretara comisiei, a fost redusă la un an şi opt luni de închisoare, pedepsele fiind cu suspendare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE