Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Conducere interimară controversată la Tarom

Postat la: 22.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consiliul de Administraţie al TAROM a decis, luni noapte, revocarea lui Christian Heinzmann din funcţia de director general şi din cea de accountable manager al companiei şi numirea ca interimar în aceste funcţii a fostului director financiar Gabriel Stoe.

Totodată, Florin Susanu, director Operaţiuni de zbor și pilot-instructor a fost numit director general interimar. Christian Heinzmann şi Tiberiu Țiclea (director administrativ) au fost revocaţi din funcţie în cadrul şedinţei, care a durat două ore şi jumătate. Trebuie precizat ca pana luni seara Consiliului de Administrație al companiei Tarom avea urmatoarea componenta: Florescu Radu Francis (președinte CA), Măchiță Dan Aurel, Christian Heinzmann, Andrei Dragoș, Țiclea Tiberiu, Moșteanu Liviu Ionuț și Iordache Valentin.

Insa, surprinde preluarea atributiilor lui Heinzmann de catre Gabriel Stoe intrucat acesta a fost anul trecut in Adunarea Generala a Actionarilor de Tarom care a aprobat propunerea Consiliului de Administratie, din care facea parte si Tiberiu Ticlea, prin care Stoe si Ticlea au ajuns peste noapte director financiar si respectiv director administrativ al companiei. Practic, cei doi si-au infiintat si aprobat posturile pe care le ocupa acum la Tarom, tinand cont ca pana atunci nu existau aceste posturi in organigrama companiei. Adica, ei au centrat si tot ei au dat cu capul. Si au dat bine cu capul pentru posturile acestea care sunt remunerate cu vreo 8.500 de euro pe luna. Asa ca Stoe este in continuare director financiar al companiei si, in plus, a mai preluat si atributiile lui Heinzmann, iar Ticlea este tot director administrativ ca asa avrut mamica Cornila. Smecherie, nu gluma, dar pe bani multi!

Aranjamentul penal al Anișoarei Cornilă, omis intenționat la control

Dar, surprinzator in raportul Corpului de control al Ministerului Transporturilor (vezi documentul atasat) nu se face nicio referire la aceste aranjamente prin care Stoe si Ticlea au ajuns sa ocupe aceste posturi. De ce? Foarte simplu. Ceea care a regizat acest aranjament este fosta gestionara dintr-un dutty free de la Giurgiu, Anisoara Cornila, ajunsa peste noapte, printr-un aranjament politic, ditamai directorul juridic al Ministerului Transporturilor. Ea este soacra lui Tiberiu Ticlea si, incalcand toate prevederile OUG nr.109/2011, si-a pus ginerele in Consiliul de Administratie de la Tarom in locul ei. Practic, un aranjament de familie. Dar, nimeni nu se atinge de Anisoara Cornila care isi vede nestingherita de aranjamente, iar ministrul Transporturilor- Dan Costescu nu misca in fata ei.

Raport de control fără măsuri=praf în ochi

Potrivit raportului Corpului de Control al ministrului Transporturilor, publicat luni, compania Tarom a înregistrat, în ultimii doi ani, mai multe deficiențe tehnice și administrative, care au determinat un număr foarte mare de curse anulate sau întârziate, cu consecințe negative asupra bugetului companiei, constând inclusiv în plata unor despăgubiri în valoare de aproximativ un milion de dolari. Principalele deficiențe constatate sunt: nerealizarea indicatorilor prevăzuți în Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat pentru anii 2014, 2015, în sensul înregistrării unor pierderi mai mari față de nivelul estimat, nerespectarea prevederilor Codului Muncii și ale Regulamentului Intern în ceea ce privește întocmirea pontajelor și evidența prezenței personalului Direcției Tehnice, nerespectarea procedurilor de angajare/recrutare, implementate la nivelul companiei și neangajarea de personal corespunzător numărului și specializării personalului plecat din companie (ca urmare a ieșirii la pensie și plecări voluntare). Totodata s-a constatat ca la nivelul companiei exista salarii suspect de mari pentru anumiţi angajaţi, salariaţi care, în acte erau la serviciu, iar în realitate acasă - şi pierderi care puteau fi evitate. Sunt doar câteva motive pentru care pierderile TAROM au continuat să creasca,conform raportului de control. Curios este faptul ca in acest raport de control sunt evidentiate o multime de nereguli, dar nu exista mentionata nicio masura pentru solutionarea problemelor constatate si nicio persoana nu este vinovata. Ok. Am descoperit ilegalitati. Si ce daca. Daca nu se propun anumite masuri si nu se dispun sanctiuni, raportul e praf in ochii. Adica, maculatura si nimic concret.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE