Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Conducerea RATB, în frunte cu directorul general Radu Orzață, își bate joc de istoria României. Colectiv in loc de Mărășești

Postat la: 22.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conducerea Regiei Autonome de Transport din București (RATB), in frunte cu directorul general interimar Radu-Paul Orzata, a schimbat denumirile stațiilor mijloacelor de transport în comun din zona clubului Colectiv, stații ce purtau numele Mărășești, în amintirea eroilor căzuți pe front.

RATB a anunţat că, „din 27 noiembrie, staţiile de tramvai şi autobuz denumite „Pasaj Mărăşeşti" vor purta numele „Colectiv", în amintirea victimelor tragediei produse la clubul cu acelaşi nume, unde în urma incendiului din 30 octombrie au murit 60 de oameni". Cum au ajuns cei din conducerea RATB la o asemenea decizie surprinzatoare, deocamdata nu se stie. Pentru cultura generala a directorului general interimar al RATB, Radu Orzata, fost consilier general PPDD care a candidat si la Primaria Slatina, ZIUAnews ii aduce la cunoastiinta, daca nu stie sau a uitat istoria Romaniei, ca bătălia de la Mărăşeşti a durat 28 de zile, dintre care 15 au fost de luptă, iar 13 de acalmie relativă.

În timpul confruntărilor, Armata I română a pierdut 27.410 oameni - anume 16% din efectivul trupelor române la începutul luptelor - dintre care 5.125 de morţi, 9.818 de dispăruţi şi 12.467 de răniţi. Armata IV rusă a suferit şi ea pierderi umane semnificative, aproximate la 25.650 de oameni - 7.083 de morţi, 10.400 de răniţi şi 8.167 de dispăruţi. În tabăra germană, Armata IX a totalizat un număr cuprins între 60.000-65.000 de oameni morţi, răniţi şi dispăruţi. Adica, la Mărășești, 30.000 de români au murit sau au fost răniți pentru neam, pentru țara romaneasca.

Acum, tu Radu Orzata, mare director al RATB pus pe criterii politice, schimbi denumirea "Mărășești", pusă în amintirea unui episod sângeros și important din istoria acestui neam cu denumirea unui club privat în care și-au găsit sfârșitul tragic peste 60 de oameni care se duseseră la un concert, este o jicnire fara margini la adresa istoriei Romaniei ai a celor care s-au murit pentru tara. Poate conducerea RATB sa schimbe denumirile in Colectiv la oricare alte stații ale mijloacelor de transport în comun decat cea denumita „Pasaj Mărăşeşti". Nimeni nu spune ca la Colectiv nu s-a petrecut o tragedie ce va marca mult memoria colectiva, dar a sterge cu buretele cealata memorie, a ostasilor romani cazuti pe front e inimaginabil.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE