Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Consilierii generali PDL, PNL si PMP s-au opus demiteri a doi consilieri PSD garantaţi şi susţinuţi de Marian Vanghelie

Postat la: 29.04.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sedinta de ieri a Consiliului General a Municipiului Bucuresti a fost tensionata ca urmare a unui troc politic greu de imaginat, dar si a unui scenariu desprins parca din filme cu gangsteri.

Primele doua puncte ale ordinii de zi prevedeau incetarea mandatului de consilier al lui Gigula Doru Mihai si Georgescu Bogdan Cristian „ca urmare a pierderii calitatii de membru al partidului politic pe a carui lista a fost ales" si totodata „se declara postul vacant de consilier din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB)" a celor doi alesi locali. Insa, surprinza. La inceputul sedintei, consilierul general Doru Giugula cere modificarea ordinii de zi prin trecerea primelor doua proiecte, care vizau vacantarea mandatului sau a si a lui Bogdan Georgescu, pe ultimele doua puncte de aprobat ale sedintei de ieri.

Se trece la votarea propunerii lui Doru Giugula. Propunerea este acceptata ca urmarea a voturilor de sustinere provenite tocmai din randul consilierilor PDL, PNL si PMP. Astfel, primele doua puncte ale ordinii de zi initiale au fost trecute pe ultimele doua locuri, iar cand s-a ajuns la votarea vacantarii celor doua mandate de consilieri generali nu a existat cvorum. Practic, o parte din consilierii generali au plecat de la sedinta si neexistand cvorum, Doru Giugula si Bogdan Georgescu au ramas consilieri generali cu sprijinul tocmai a acelor consilieri de la PNL, PDL si PMP cu care de doi ani de zile se cearta si se opun permanent initiativelor promovate de PSD in CGMB.

Trebuie precizat ca Doru Giugula si Bogdan Georgescu erau doi dintre consilierii generali garantati, sustinuti si promovati de catre edilul Sectorului 5- Marian Vanghelie, dar dupa ce „primarul goagal" a fost demis de la sefia PSD Bucuresti si a organizatiei PSD Sector 5, lidera pesedistilor bucuresteni, Ecaterina Andronescu, le-a retras sprijunul politic celor doi consilieri. Ca atare, CGMB a fost instiintat oficial de PSD ca cei doi consilieri au ramas fara sprijin politic iar locul lor este vacant si urmeaza sa fie ocupat de catre alte doua persoane de la PSD aflate pe lista electorala la alegerile locale din 2012. Practic, conslierii PDL, PNL si PMP au facut scut in jurul lui Doru Giugula si Bogdan Georgescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE