Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Coreea de Nord ameninta SUA si Coreea de Sud cu un atac nuclear preventiv

Postat la: 07.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Coreea de Nord a amenintat ieri Coreea de Sud și SUA ca va efectua lovituri nucleare daca cele doua tari isi vor continua manevrele militare comune planificate începând cu ziua de astazi.

O declarație a Comandamentului Suprem al Armatei Populare coreene a anunțat "atacul nuclear preventiv în numele dreptății". Kim Jong-Un a declarat că țara sa trebuiă să-și schimbe strategia militară, amenințând cu atacuri preventive din cauza situației din Peninsula Coreea divizată care s-a deteriorat și mai mult.

"Trebuie să fim mereu gata, în orice moment, să folosim arsenalul nostru nuclear", a declarat el, citat de KCNA. Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sancțiuni contra Coreei de Nord în urma ultimelor teste nucleare și balistice realizate de regimul de la Phenian. SUA au transmis recent ca nord-coreenii nu au au capacitatea de a duce la bun sfârşit un atac nuclear.

SUA considera ca autoritatile de la Phenian nu au ajuns inca la nivelul la care ar putea reduce o armă nucleară la dimensiuni suficient de mici pentru a putea fi montată pe o rachetă balistică. Coreea de Nord a ameninţat insa de multe ori Coreea de Sud, Japonia şi SUA cu atacuri preventive.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE