Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Coreea de Nord construieşte o nouă bază pentru submarine echipate cu rachete balistice

Postat la: 25.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Coreea de Nord construieşte pe ţărmul său estic o nouă bază pentru submarine capabile să lanseze rachete balistice, a dezvăluit duminică revista specializată pe probleme militare IHS Jane's Defence Weekly.

Armata nord-coreeană ar construi baza la numai 2 kilometri de şantierul naval din Sinpo, oraş-port din provincia Hamgyong de Sud care constituie principalul sediu al programului de dezvoltare al rachetelor balistice pentru submarine, potrivit articolului citat şi al imaginilor prin satelit publicate de IHS.

Şantierul naval găzduieşte în prezent submarine de clasa Sinpo, de circa 2.000 de tone, care au fost folosite până acum pentru a lansa astfel de rachete, informează Agerpres.

Noua bază ar urma să adăpostească modele mai mari, de circa 3.000 de tone şi capabile să transporte până la trei rachete balistice în loc de una singură (cum este cazul cu submarinele de clasă Sinpo), speculează analiştii revistei citate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE