Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Corpul de Control al primului-ministru a început verificările la Romsilva

Postat la: 28.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Corpul de Control al primului-ministru a început o acțiune de control la Regia Națională a Pădurilor - Romsilva

„Obiectivele controlului sunt: verificarea respectării dispozițiilor legale cu privire la organizarea și funcționarea entității controlate, verificarea respectării dispozițiilor legale și a reglementărilor interne cu privire la îndeplinirea atribuțiilor specifice, precum și alte aspecte relevante pentru acțiunea de control. Perioada supusă controlului este 1 ianuarie 2014 - prezent", se arată în comunicatul trimis de Guvern.

Acest control vine în contextul mai multor scandaluri care au avut legătură cu acitivitatea regiei. Unul dintre ele are legătură cu preţul foarte mare de la care pornesc licitaţiile de vânzare a buştenilor. Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a afirmat recent că problemele apărute la licitaţiile privind valorificarea masei lemnoase sunt exagerate. Chiriţoiu a recomandat Romsilva să înceapă licitaţiile de la preţul minim din anul anterior şi nu de la preţul mediu, acuzând această instituţie de o interpretare greşită a legii, informează Agerpres.

El a explicat că, într-o analiză preliminară realizată anul trecut de Consiliul Concurenţei asupra industriei lemnului, s-a recomandat Romsilva să efectueze licitaţii şi să nu mai facă negocieri directe atunci când vinde lemn, pentru a exista concurenţă. În plus, statul putea astfel să obţină un preţ bun, iar acest principiu a fost preluat în Hotărârea de Guvern privind valorificarea masei lemnoase. În opinia preşedintelui Consiliului Concurenţei, la nivelul Romsilva s-a dat dovadă de un anume exces de zel în interpretarea prevederile hotărârii de guvern respective şi s-a stabilit preţul de pornire la licitaţie ca fiind media anului anterior.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE