Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cresc salariile in Invatamant si Sanatate. Ce au hotărât Comisiile de buget, finanțe și de muncă

Postat la: 01.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deputații din Comisiile de buget, finanțe și de muncă au adoptat, luni, mai multe amendamente la Ordonanța 20/2016 referitoare la salarizarea din sectorul bugetar, care prevăd creșterea salariilor mai multor categorii de personal. Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru susține că aplicarea amendamentelor va avea un impact bugetar estimat la 3-4 miliarde de lei.

"Vor fi între 3 și 4 miliarde de lei în plus cu ceea ce ați făcut dumneavoastră astăzi, de la 1 decembrie 2016. Este vorba de 3-4 miliarde de lei peste cele 2,6 miliarde de lei care este impactul Ordonanței 20. (...) Asta duce la 5-6 miliarde lei creștere masă salarială decisă în anul acesta. Față de 57 miliarde masă salarială, crește practic toată masa salarială din sistem cu încă 5-6 miliarde, numai într-un act. (...) Ca să știm cum stăm și, evident, un premiu Nobel pentru cel care o să facă deficitul pe zona asta", le-a spus Pîslaru deputaților din comisii.

Deputații din cele două comisii au aprobat un amendament referitor la sistemul sanitar care prevede că, "începând cu 1 decembrie 2016, sporurile și alte drepturi salariale specifice activității se vor calcula prin raportare la salariul de bază''.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE