Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cristian Gațu: „Este o mare prostie acest scandal privind când şi unde se intonează imnul naţional"

Postat la: 20.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cristian Gaţu, fostul preşedinte al FR Handbal, a declarat că "este o mare prostie acest scandal privind când şi unde se intonează imnul naţional", fiind de părere că acesta trebuie intonat doar atunci când sunt implicate echipele naţionale ale României.

"Este o mare prostie acest scandal, este o lege din 1994, mi se pare, care reglementează clar când şi unde se intonează imnul naţional. La sport e o singură prevedere privind intonarea imnului naţional: la competiţiile oficiale internaţionale, unde joacă naţionalele României. Dacă se doreşte intonarea imnului prin campionatele naţionale de baschet, volei, handbal etc, trebuie să se schimbe legea. Pe mine mă surprinde că COSR vrea să ia poziţie în această direcţie, pentru că vine Olimpiada şi atunci poate se aşteaptă că nu luăm nicio medalie de aur şi nu se va auzi imnul României acolo. La baschet, de exemplu, se intonează imnul la fiecare joc din Liga Naţională, jucătorii sunt aliniaţi, dar nu ştiu dacă sunt trei români printre ei, restul sârbi, americani. Măcar dacă i-ar pune să cânte, că ar învăţa imnul României", a spus Gaţu.

Săptămâna trecută, ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, a trimis o notificare federaţiilor naţionale, în care le avertiza pe acestea că, potrivit legii, intonarea imnului naţional se face doar înaintea "competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România". Această notificare a fost făcută după un incident petrecut, la 5 ianuarie, la Sfântu Gheorghe, la meciul de baschet feminin Sepsi - U Cluj. Antrenorul bosniac al Universităţii Cluj, Dragan Petricevici, a declarat după meci că el şi echipa lui au fost înjuraţi tot timpul, pentru că după intonarea imnului României şi-a trimis jucătoarele la încălzire, în timp ce formaţia gazdă cânta împreună cu galeria proprie "imnul Ţinutului Secuiesc". Ulterior, Lipa a revenit cu alt comunicat in care bate in retragere sustinand ca va discuta cu federatiile sportive cand si cum se poate canta imnul national. Practic, Lipa care este si ofiter al Ministerului de Interne in loc sa aplice legea imnului national, vrea sa negocieze aplicare legii. Incredibil, dar adevarat!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE