Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Criticul Alex Ştefănescu o taxează pe Alina Mungiu Pippidi: „Proştii sunt cei care îi consideră pe alţii proşti!"

Postat la: 13.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Criticul Alex Ştefănescu a criticat pe Facebook, sâmbătă seară, declaraţia Alinei Mungiu Pippidi care a susţinut că aceia care se împotrivesc primirii refugiaţilor musulmani în România dau dovadă de prostie. Ştefănescu a precizat că „proşti sunt de obicei cei care îi consideră pe alţii proşti".

Reamintim că Alina Mungiu Pippidi a declarat: „Se invocă mari temeri identitare, de îți vine să crezi că o să le fure cineva pe Sfânta Paraschiva sau tirajele neepuizate din Dan Puric. Că așa vezi că prostia și neînțelegerea nu vin de la Dumnezeu, ci de la oameni". Ea a specificat că generozitatea nu lipseşte ţărilor mai bogate", explicând că oamenii din Germania „sunt altfel, au învăţat ceva din trecutul lor", spre deosebire de românii care se opun primirii refugiaţilor musulmani.

„Proști sunt de obicei cei care îi consideră pe alții proști"

Deşi susţine o poziţie contrară, replica lui Alex Ştefănescu a fost scrisă în aceeaşi notă: „Proști sunt de obicei cei care îi consideră pe alții proști. Problema în cazul refugiaților este una singură, alta decât aceea melodramatic-umanitară pe care o aduce în discuție Alina Mungiu. Și anume, nu se poate accepta ca niște necunoscuți să intre în țară cu forța, fără acte, nerespectând legile în vigoare în România. Atât și nimic mai mult. Toată retorica umanitaristă cade pe alături. Nimeni nu este mai presus de lege - scrie în Constituția noastră. Alina Mungiu îndeamnă la nerespectarea legii și este generoasă pe seama altora. Ea însăși ar primi în locuința ei persoane neidentificabile și care s-ar instala în spațiul locuit de ea fără să-i ceară voie?"

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE