Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum va fi VREMEA toamna aceasta. Meteorologii sunt optimiști

Postat la: 05.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ne așteaptă o toamnă căduroasă şi săracă în precipitaţii, avertizează meteorologii. În septembrie, valorile termice vor fi peste medie, mai ales în sud-estul și vestul tarii, iar luna octombrie ne rezervă ploi în centrul și nordul României. Cât privește luna noiembrie, temperaturile vor rămâne ridicate.

"Prognoza vremii pe termen mediu indică, pentru zona României, o toamnă, cel puțin pentru primele două luni și ultima lună, cu valori termice peste medie, în special în sud, sud-est și local în vest. Vorbim de temperaturi medii lunare, nu excludem o alternanță de perioade foarte călduroase cu perioade mai reci", a explicat Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie(ANM).

„Din perspectiva regimului de precipitații, pentru prima lună de toamnă, datele Centrului European indică o tendință de deficit, exceptând zonele centrale și nordice, unde ne așteptăm la valori apropiate de normele climatologice, ceea ce poate să determine pentru zona sud, sud-est a României un deficit de apă în sol, exceptând zona de vest, centru și nord, unde, mai ales, săptămâna viitoare, ne așteptăm la precipitații", a mai spus directorul ANM.

Dacă luna septembrie va fi săracă în precipitaţii, octombrie se anunţă o lună ploioasă mai ales în centrul, nordul şi vestul ţării.

„Pentru a doua lună de toamnă, vorbim în continuare de temperaturi peste medie în sud-est, local în sud și vest și în rest normale și precipitații apropiate de norme, exceptând centrul și nordul și local veststul țării, unde ne așteptăm la cantități lunare peste mediile climatologice", a explicat Elena Mateescu.

Iar ultima lună de toamnă, spun meteorologii, va fi tot călduroasă.

"Pentru ultima lună de toamnă, noiembrie, valori apropiate de medii, exceptând din nou sud-estul, local sudul și vestul, unde datele Centrului European indică valori termice mai ridicate decât în mod obișnuit și precipitații apropiate de medii", a mai precizat directorul executiv al ANM.

"Toamna 2015, pentru partea sud, sud-est și vest a țării este posibil să fie caracterizată de valori termice mai ridicate decât în mod obișnuit, iar ca precipitații vorbim de precipitații favorabile și peste norme în centrul, vestul și nordul țării", a mai declarat Elena Mateescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE