Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cutremurator! 27 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu. Previziunea artistei inainte de a muri

Postat la: 02.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In urma cu 27 de ani, pe 1 noiembrie 1989, la ora 1.00, o voce de femeie anunta la sectia 12 de politie ca Mihaela Runceanu a fost gasita moarta. Pe 29 octombrie 1989, Mihaela Runceanu sustinea ultimul sau spectacol, sala arhiplina coplesind-o cu valuri de aplauze. Insa interpreta era trista, deja de cateva luni isi speria prietenii si familia cu "previziunile" ei: "Eu am sa mor la 35 de ani. Dar nu vreau sa mor in chinuri".

Nu a ajuns la 35 de ani. In noaptea de 1 noiembrie, i-a fost curmata viata la doar 34 de ani si jumatate. Artista a fost ucisa in garsoniera ei din Bucuresti, moartea ei socand o tara intreaga. Potrivit anchetatorilor, la data de 1 noiembrie 1989, in jurul orei 1.00, dupa ce artista a adormit, Daniel Cosmin Stefanescu, care venise sa vizioneze un film cu Mihaela, a sugrumat-o cu un cablu de telefon, apoi a dus mai multe obiecte in masina pe care o parcase in fata garsonierei. Ulterior, a incendiat locuinta.

Mihaela Runceanu a fost inmormantata pe 4 noiembrie 1989, la Cimitirul "Dumbrava" din Buzau. Mii de oameni au condus-o pe ultimul drum. La 36 de ore de la comiterea crimei, Daniel Cosmin Stefanescu a fost prins si arestat. Mihaela Valentina Runceanu s-a nascut la Buzau. A absolvit cursurile Liceului de Muzica si Arte Plastice din orasul natal, ca sef de promotie. Alaturi de Orchestra Simfonica din Buzau, a participat la un turneu de cateva saptamani in Cehoslovacia si Ungaria. In 1974, intra la Conservatorul de Muzica "Ciprian Porumbescu", la clasa profesorului Victor Giuleanu. In paralel, participa la cursurile Scolii Populare de Arta din capitala. A castigat Festivalul de la Mamaia in anul 1977.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE