Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dacian Ciolos da din lac in puț numindu-l la Justitie pe Mihai Selegean in locul Cristinei Guseth

Postat la: 17.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In urma reactiei societatii civile, mai mult pe Facebook, dar si a prestatiei Cristinei Guseth la audierile din comisia de validare de luni, Dacian Ciolos a decis sa-si retraga propunerea initiala, in miez de noapte, dupa negocieri interminabile.

Noua propunere pentru postul de ministru al Justitie este in persoana lui Mihai Selegean. Este inca o nominalizare ce va starni scandal, dupa ce Guseth a fost acuzata de relatii apropiata cu Monica Macovei, fost ministru al Justitiei.

Mihai Selegean a fost in perioada Mai 2003 - Iulie 2003 director de cabinet al ministrului Justiţiei Rodica Stanoiu, o persoana extrem de controversata, dovedita de istoricul Marius Oprea ca a colaborat cu Securitatea si a dat note informative. Rodica Stanoiu il numeste Mihai Selegean in iulie 2003 director adjunct la Institutul Naţional al Magistraturii.

De asemenea, numele lui Mihai Selegean a mai fost vehiculat în dosarul creditelor ilegale acordate de BRD. Selegean a fost foarte aproape să fie inculpat pentru ultraj, in urma unui scandal facut in fata procurorului care ancheta cazul, ceea ce-l pune intr-o postura foarte rea daca va fi acceptat ca ministru al Justitiei.

In fapt, Mihai Selegean pe cand ocupa funcția de director juridic la BRD, l-a insotit la audieri pe Parick Gelin, șeful lui din bancă, care a fost citat la DIICOT. Selegean nu avea procură avocațială pentru a-l reprezenta, iar procurorii de caz l-au întrebat în ce calitate asistă la audiere. Mihai Selegean era cât pe ce să se aleagă cu dosar penal pentru ultraj, fiindcă nu a vrut să părăsească sediul DIICOT. Dosarul BRD, în care sunt suspecți, printre alții, Elena Udrea și Remus Truică, a fost recent declinat la DNA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE