Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












De ce Ponta pune în aplicare, retroactiv, celebra diminuare cu 25% a salariilor dispusă de guvernul Boc?

Postat la: 14.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Sindicalistii de la Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) au declansat conflictul de munca intrand, de ieri, in greva de avertisment ca urmare a interpretarii fortate a legislatiei de catre Curtea de Conturi a Romaniei, prin cei 9.500 de angajati ai acestei institutii sunt obligati sa returneze circa 178.000.000 de lei, adica aproximativ 40.000.000 de euro, pe motiv ca diminuare de catre guvernul Boc in 2010 cu 25% a salariilor acestora s-a facut ilegal.

Astfel, fiecare angajat al ANAR va trebui sa returnze, in medie, 16.000 de lei, adica in jur de 3.600 de euro. Ca urmarea acestei situatii, dar si a indiferentei si tergiversarilor celor din conducerea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, in special a ministrului Gratiela Gavrilescu, Federația sindicatelor "APEHID" din ANAR ii cere, printr-o scrisoare deschisa (vezi documentul) premierului Victor Ponta sa dispuna masurile legale pentru stoparea acestei situatii explozive .

„Cele 25% precum și cuantumul ajutoarelor pentru boli foarte grave, a ajutoarelor de deces etc. care au fost acordate în perioada 2011-2015 în baza Contractului Colectiv de Muncă a cărui valabilitate a fost certificată de către Ministerul Muncii, sunt reținuți de la cei 9.500 de salariați la A.N. "Apele Române" ce asigură gestiunea cantitativă și calitativă a apelor pe întreg cuprinsul țării, ca urmare a unor măsuri dispuse de Curtea de Conturi a Romaniei, instituție ce a interpretat eronat anumite prevederi legale. De ce premierul Victor Ponta pune în aplicare, retroactiv, celebra diminuare cu 25% a salariilor dispusă de tot atât de celebru guvern Boc?", a declarat pentru ZIUAnews Gheorghe Gavrila, presedintele Federației sindicatelor "APEHID".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE