Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Deținătorii de arme vor fi reevaluați psihologic

Postat la: 15.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Incepand de astazi, intra in vigoare un nou act normativ care aduce mai multe modificări Legii 295/ 2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Astfel, noile reglementari prevad ca Poliţia poate cere reexeminarea psihologică a deţinătorului de permis de port-armă.

„În intervalul de cinci ani, cât este valabil permisul de port armă, Poliţia poate să solicite, oricând are motive întemeiate, o nouă evaluare psihologică a posesorului de permis de port-armă", a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului general al Poliţiei Române. Actul normativ prevede că medicii trebuie să anunţe poliţia dacă rezultatele acestor evaluări nu au ieşit bine şi să ţină o evidenţă clară a acestora.

„Medicii vor fi obligaţi să ţină o evidenţă a acestor analize şi să anunţe, în termen de maximum cinci zile, Inspectoratului General al Poliţiei Române rezultatul examinărilor dacă în urma examenului medical se confirmă că titularul manifestă probleme de natură psihologică sau suferă afecţiuni care fac imposibilă menţinerea autorizării pentru a deţine arme şi muniţii letale", a mai afirmat Georgian Drăgan. Potrivit noului act normativ, colecţionarii de arme letale sau neletale nu mai au voie să procure muniţie, cu excepţia cazurilor în care vor să tragă în poligon, ei putând să facă acest lucru în baza unui aviz temporar valabil trei zile.

Totodata, in noua lege se mai prevede ca persoanele fizice trebuie să fie informate cu privire la expirarea valabilităţii permisului de armă cu cel mult şase luni şi cel puţin 30 de zile înainte ca acesta să expire. Posesorul de permis de armă va fi anunţat şi atunci când îi va fi prelungit permisul, dar şi când acesta va fi dezactivat. Noua reglementare face referire la procedura acordării certificatelor de dezactivare, precum şi a certificatelor de transformare a armelor de foc în arme de recuzită. Totodată, a fost reglemementată şi procedura avizării personalului abilitat să poarte arme de serviciu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE