Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Decizie a Regelui Harald al Norvegiei: Președintele rromilor cerșetori a fost expulzat

Postat la: 18.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nicolae Stoica (31 de ani), fondator și președinte al "organizatiei de ajutor al rromilor cerșetori din Norvegia" a pierdut procesul derulat pe parcursul a trei ani de zile  împotriva sistemului de justiție și azil politic din Norvegia și va fi expulzat la finele acestei luni în România, unde are de ispășit o condamnare de 4 ani și două luni.

Însăși Majestatea Sa Regele Harald al Norvegiei a decis în Consiliul de Stat să-l extrădeze în România. Prin urmare, el a fost arestat în urmă cu câteva zile. După examinarea cazului în Consiliul de Stat, s-a hotarît să se retragă recursul înaintat Curții Supreme de Justiție și astfel, Nicolae Stoica să fie predat către autoritățile române la sfîrsitul lunii noiembrie.

Mesajul lui Nicolae Stoica pe pagina sa de Facebook : " Azi Norvegia a decis Sa fiu trimis in Romania. In maxim 4 saptamani voi FI in detentie. Multumesc tuturor pentru prietenie SI colaborare. NE vedem afara in maxim 2 ani ! VA multumesc la toti!!!"

Condamnat pentru "afaceri cu mașini de cusut"

Nicolae Stoica a fost condamnat în 2010 la patru ani și două luni de închisoare cu executare de către instanțele din România pentru fraudă cu mașini de cusut vechi. Este vorba de o înșelătorie cu celebra marcă de mașini Singer. Verdictul a fost confirmată în 2011 de către o curte de apel. Însă Stoica a susținut în mod constant că este nevinovat și a dat vina pe sistemul juridic din România.

Ajuns în Norvegia s-a așezat în fruntea unei organizații autointitulate "umanitare" și de sprijin al "cerșetorilor rromi"! Din această poziție a militat constant pentru nediscriminarea etniei din care provine, afișând tot timpul o mină de personaj prigonit și persecutat de către "regimul mafiot din România". În această idee a atacat în instanțele norvegiene decizia instanței române de expulzare a sa în patria mamă pentru a-și efectua pedeapsa de 4 ani și două luni.

Interesant este că în prima instanță, cea a Tribunalului Districtual din Oslo, N. Stoica a avut câștig de cauză în 2012. Numai că ulterior poliția norvegiană a făcut apel la Curtea Districtuală de Apel din Oslo iar Stoica a pierdut. Cazul a vizitat, de asemenea, Curtea Supremă de Justiție.

În urmă cu câteva zile a fost din nou arestat de către poliție și pus în celulă de izolare. Poliția îl va ține în custodie până când va fi extrădat în România la sfârșitul lunii noiembrie.

Marian Gârleanu -Dublin

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE