Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Declaratia judecatoarei Camelia Bogdan, dupa ce a fost mutata de la Sectia Penala a Inaltei Curti: Voi ataca planificarea de sedinta de la sfarsitul anului daca nu voi fi la Sectia penala. La penal nu voi renunta niciodata

Postat la: 10.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Judecatoarea Camelia Bogdan, a fost mutata, in urma cu o saptamana, de la Sectia penala la Sectia de contencios-administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, in urma unei decizii a colegiului de conducere al instantei supreme.

Pe un forum intern al magistratilor aceasta anunta: "voi ataca planificarea de sedinta de la sfarsitul anului, daca nu voi fi planificata in sedinte la Sectia penala (...) mi-am exprimat disponibilitatea sa intru si acolo unde Curtea are nevoie de mine, contenicos, comercial, fara a renunta la sedintele din penal si nici la obligatia de a ma perfectiona in mod continuu, indiferent de ce mi s-ar aduce la cunostinta ca ar zice unii si altii (...) Adevarul e ca pentru a stapani Dreptul penal al afacerilor e nevoie de cunostiinte pluridisciplinare si sunt multe lucruri de invatat (...) daca nu citesc, nu imi dezvolt rationamente noi (...) dar la penal nu voi renunta niciodata", potrivit Romania Curata.

Judecatoarea Camelia Bogdan a devenit cunoscuta dupa ce l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare. Colegiul de conducere al Curtii de Apel Bucuresti a decis pe 3 noiembrie ca judecatoarea Camelia Bogdan sa fie mutata de la Sectia penala la Sectia de contencios-administrativ, a anuntat martea trecuta Agerpres, citand surse judiciare. Mutarea Cameliei Bogdan a fost decisa in conditiile in care judecatoarea Viorica Costiniu, al carei sot a fost condamnat pentru coruptie si este acuzata de lipsa de impartialitate in procesele DNA, este mentinuta la sectia Penala, noteaza Romania Curata.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Bucuresti, Daniel Gradinaru, a declarat saptamana trecuta ca la nivelul Sectiei de contencios s-a constatat un deficit al numarului de judecatori, astfel incat Colegiul de conducere a decis ca doi magistrati, printre care se afla si Camelia Bogdan, sa fie trecuti de la Sectia penala la Sectia contencios. Daniel Gradinaru a mai precizat ca judecatoarea Camelia Bogdan nu a fost mutata definitiv de la Sectia penala, ci va participa, pe o perioada determinata de 3 luni, la sedintele de judecata de la Sectia de contencios. De asemenea, Daniel Gradinaru a spus ca nu este prima data cand Colegiul de conducere ia o asemenea decizie, iar Camelia Bogdan a primit si 2 saptamani pentru a se pregati profesional.

Camelia Bogdan a devenit cunoscuta pentru condamnarile grele pe care le-a dat in mai multe dosare de coruptie, printre care si cel privind privatizarea frauduloasa a ICA, in care Dan Voiculescu a primit 10 ani de inchisoare. Alte dosare judecate de Camelia Bogdan sunt RAFO-Carom sau transferurile de fotbalisti.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE