Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Deputaţii votează azi cererile DNA de arestare a liberalilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu

Postat la: 09.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, ca votul pe cererile DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputaţilor liberali Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu va avea loc astăzi, începând cu ora 12. Votul de astăzi va fi secret, cu bile. Săptămâna trecută, deputaţii jurişti au decis să înainteze rapoarte favorabile privind cererile DNA de încuviinţare a arestării preventive a celor doi parlamentari liberali.

Atunci au fost 14 voturi "pentru", 4 "împotrivă" şi trei abţineri în cazul lui Oltean, care a stat la audieri în Comisia Juridică timp de o oră, şi 15 voturi "pentru", 3 "împotrivă" şi trei abţineri pentru Teodorescu. Votul a fost secret. La ieşirea de la audieri, ambii deputaţi au declarat că sunt nevinovaţi. Deputatul PNL Ioan Oltean a fost adus pe 26 noiembrie cu mandat la DNA, pentru a fi audiat în dosarul Mihai Rotaru, după ce a fost ridicat de pe aeroport. Rotaru este beneficiarul despăgubirii de 109 milioane de lei, procurorii afirmând că terenul în cauză a fost supraevaluat cu peste 87 milioane de lei.

Potrivit comunicatului DNA, Teodorescu, membru în comisia ce stabilea despăgubirile, împreună cu alţi inculpaţi ce făceau parte din aceeaşi comisie (Dumitrean Nicoleta Crinuţa - preşedinte, Diacomatu Sergiu Ionuţ, Teodorescu Cătălin Florin, Baciu Remus Virgil, Marko Attila, Constantinovici Rodica şi Alexandru Lăcrămioara) prin exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu au aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafaţă de 61.857 mp situat în municipiul Piteşti a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire cesionarului Rotaru Mihai. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat, apreciază procurorii.

Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011. Rotaru Mihai, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei cu 750.000 euro.

Persoana a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani nu reuşise să obţină proprietăţile revendicate, ceea ce condusese şi la iniţierea unui proces în instanţă. De asemenea, din probele administrate în cauză a rezultat ca deputatul Oltean Ioan, care avea relaţii cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai şi cu preşedinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuţa, şi-a exercitat influenţa la aceasta din urmă pentru urgentarea şi aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului. În schimb, cesionarul Rotaru Mihai i-a remis lui Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii, mai acuză DNA.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE