Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Descindere în București și patru județe. Percheziții la comercianți de îmbrăcăminte și încălțăminte

Postat la: 24.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Polițiștii Capitalei și cei din Giurgiu fac joi 17 percheziții la locuințele unor persoane fizice și la sediile unor firme de pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman și Călărași, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor în domeniul comerțului cu obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte. Dosarul este instrumentat de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General.

"Din probele administrate până în acest moment a rezultat că, în perioada 2010 - 2013, a fost creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat prin înregistrarea în evidenţele contabile ale unei societăţi comerciale din Bucureşti a unor operaţiuni fictive de achiziţii mărfuri şi servicii de la alte trei societăţi comerciale cu comportament fiscal de tip „fantomă", prejudiciul cauzat bugetului statului fiind estimat la suma de 4.688.745 lei.

În vederea ascunderii originii ilicite a sumelor de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, persoanele implicate au creat un circuit financiar, constând în transferul succesiv prin mai multe conturi bancare aparţinând persoanelor fizice şi juridice implicate, retragerea sumelor de bani în numerar şi returnarea acestora către societatea plătitoare sub forma contravalorii unor livrări intracomunitare fictive către comercianţi înregistraţi în Bulgaria, fiind supusă acestui proces de spălare suma de 10.441.197 lei", se arată într-un comunicat al Parchetului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE