Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Detinuţii sunt scutiţi de utilizarea cardului de sănătate

Postat la: 30.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Directorul general al CNAS, Radu Ţibichi, a declarat recent pentru Mediafax ca persoanele arestate preventiv sau care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar şi cei internaţi în spitalele de maximă siguranţă sunt scutiţi de utilizarea cardului de sănătate.

"Potrivit legii, sunt scutite de utilizarea cardului persoanele private de libertate, dar şi cele în arest preventiv, cât şi toţi cei internaţi în spitalele de maximă siguranţă. Toţi cei din această categorie pot avea card de sănătate, dacă le-a fost emis, dar sunt exceptaţi de la utilizarea sa", a spus Ţibichi. Totodată, pentru persoanele cu afecţiuni psihice pentru care a fost numit un reprezentant legal de autoritatea competentă, se utilizează cardul acestuia din urmă, a adăugat directorul general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

El a mai precizat că persoanele cărora nu le-a fost emis card vor primi servicii medicale, după ce medicul va vedea în sistem că le-a fost eliberat documentul, fără a avea nevoie de adeverinţă de la casa de asigurări de sănătate de care aparţin.

Din 1 septembrie prezentarea cardului de sănătate este obligatorie la acordarea fiecărui serviciu medical pentru asiguraţi, iar cei care au fost invitaţi să ridice documentele şi nu au făcut-o nu vor mai beneficia de servicii medicale gratuite, decât dacă sunt urgenţe medicale, a anunţat, pe 25 august, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea. Cardul naţional de sănătate trebuia să fie, din 1 Mai, unicul sistem de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Întrucât nu toţi asiguraţii au intrat în posesia cardului de sănătate, CNAS a decis ca serviciile medicale să fie acordate, o perioadă, atât cu cardul, cât şi fără

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE