Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Directorul general Mihuț Crăciun obligă angajații de la CFR Marfă să devină turnători

Postat la: 12.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mihut Constantin Craciun, directorul general impus de premierul Dacian Ciolos in fruntea companiei CFR Marfa, demonstreaza pe zi ce trece ca este depasit de administrarea unei asemenea societatii de importanta nationala. De fapt, nici nu ar fi de mirare, daca tinem cont ca pana acum Mihut Craciun si-a trecut in CV ca a prestat pentru firme de ciocolata, bauturi racoritoare si energizante.

Insa, la sfarsitul lunii iunie 2016, el a transmis catre toti angajatii de la CFR Marfa o dispozitie prin care fiecare lua la cunostiinta, pe baza de declaratie scrisa (vezi documentul in facsimil), de modificarile si completarile la Codul de etica al salariatilor. La prima vedere, totul pare in regula, numai ca in acest cod de etica sunt incluse niste obligatii incredibil de aberante care ne amintesc de anii 1950-1960.

Astfel, la capitolul II, litera f), a Codului de etica (vezi documentul in facsimil) se mentioneaza: „Salariatii CFR au obligativitatea sa dezvaluie toate cazurile de conflicte de interese si sa solicite avizul de la directorul de departament ierarhic superior si de la Managerul Resurse Umane, cu aprobarea Directorului General" . Totodata, in acest cod se mai precizeaza ca "Prin conflict de interese se intelege si orice relatie inadecvata dintre salariati, care ar putea conduce la situatii conflictuale sau neetice (situatii care nu vor fi tolerate)".

Practic, salariatii de la CFR Marfa sunt obligati sa devina turnatori, dar numai cu aprobarea sefului sau direct. Ca atare, ceferistul poate sa descopere un conflict de interese, dar este obligat sa aiba acordul sefului sau ca sa-l dezvaluie. Bine ca deocamdata in acest contract de etica nu se mentioneaza ce sanctiuni primeste cel care nu dezvaluie un conflict de interese.

Acest Cod de etica pentru salariatii de la CFR Marfa aprobat de catre directorul general Mihut Craciun mai are si alte prevederi aberante care ii fac sa se rasuceasca in mormant de invidie pe apostolii lui Stalin (Ana Pauker si Alexandru Draghici) sau a lui Ceausescu (Tudor Postelnicu si Emil Bobu).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE