Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












DNA a pus sechestru pe toată averea lui Sebastian Ghiță

Postat la: 25.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deputatul Sebastian Ghiță nu mai poate beneficia de averea sa după ce procurorii anticorupție au decis să extindă urmărirea penală pe numele acestuia și să pună sechestru pe toată averea pe care parlamentarul milionar o deține. 

Procurorii DNA au extins urmărirea penală cu încă șase capete de acuzare în cazul lui Ghiță, acesta fiind acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală şi coruperea alegătorilor. Potrivit DNA, Ghiţă a dat tigăi ca să fie ales deputat în 2012, iar anul trecut a mituit alegătorii din Republica Moldova pentru a-l alege pe Victor Ponta preşedinte.

Procurorii au pus sechestru pe averea deputatului, iar conturile a 51 de societăţi pe care le controlează au fost blocate. Printre ele se numără şi firmele care deţin televiziunea România TV. Totodată, procurorii au dispus sechestru şi pe conturile a 23 de apropiaţi ai lui Sebastian Ghiţă.
Potrivit procurorilor DNA, în ultimii 15 ani, Sebastian Ghiţă ar fi obţinut prin influenţă contracte în valoare de aproape 130 de milioane de lei. Suma a intrat într-un circuit de spălare a banilor, iar prin neplata taxelor s-ar fi adus un prejudiciu de aproape 38 de milioane de lei.

Anchetatorii îl mai acuză pe Sebastian Ghiţă că ar controlat prin 23 de interpuşi 54 de firme pe care le-a deţinut până în 2012 când a devenit deputat.

O parte din suma obţinută prin evaziune şi spălare de bani, aproape 280 de mii de lei, a fost folosită pentru Campania electorală a lui Sebastian Ghiţă din 2012. Procurorii arată că pentru a-i determina pe alegători să-l voteze, deputatul a oferit mită, inclusiv tigăi.
Totodată, deputatul este suspectat că ar fi mituit alegătorii din Republica Moldova pentru a-l vota pe premierul Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. Unul dintre martori povesteşte că...

Un alt martor le-a spus procurorilor că a fost înjurat de Sebastian Ghiţă pentru că existau plăţi întârziate către firma cumnatului lui Victor Ponta.

Pentru intervenţiile făcute, Herţanu i-ar fi mulţumit prin sms lui Sebastian Ghiţă.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE