Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dorel a intrat in Armata Rusiei: A scăpat un tanc din avion

Postat la: 19.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un vehicul blindat de lupta (BMD) a cazut dintr-un avion, cu intreaga rezerva de munitie la bord, in cadrul unor aplicatii desfasurate joi de unitati ale fortelor aeropurtate ruse si formatiuni ale Districtului Militar Est in perimetrul garnizoanei militare din Sosnovii bor (Padurea de pini) din Buriatia (sudul Siberiei).

In urma incidentului, s-a produs un incendiu forestier de proportii. In momentul de fata, focul s-a extins pe o suprafata de aproximativ 200 de hectare. Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri, dar nu a fost anuntata o alerta de evacuare a zonei. Ca parte a aplicatiilor, aceasta masina de lupta a infanteriei urma sa fie coborata din avion cu ajutorul unei parasute, care insa nu s-a deschis. Cablul care scoate principala parte a parasutei se pare ca s-a rupt. Blindatul a cazut pe senile, iar in urma impactului turnul vehiculului a intrat in corpul masinii.

O sursa din Ministerul Apararii Rusiei a dat asigurari ca vehiculul blindat ar fi cazut pe o suprafata special pregatita pentru aterizare, care nu era acoperita de padure si, prin urmare, incendiul nu ar fi fost provocat de acest incident. Oficiali din Ministerul Apararii de la Moscova au confirmat existenta munitiei la bordul BMD, dar au insistat ca aceasta nu putea sa explodeze. La aceste exercitii, care au inceput joi la Ulan-Ude (Buriatia), participa circa 500 de militari si zece blindate BMD-2. Pentru desantul vehiculelor de lupta au fost mobilizate peste zece avioane cargo Il-76.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE