Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dosar de MOARTE SUSPECTĂ în cazul olimpicului decedat în condiții misterioase

Postat la: 28.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autorităţile ieşene au deschis un dosar penal de moarte suspectă în cazul olimpicului decedat inexplicabil la o petrecere, la sfârșitul acestei săptămâni. Ieşeanul David Cristian Călin (21 de ani), student în anul al II-lea la Universitatea Cambridge, a murit la finele săptămânii trecute, la capătul unei petreceri organizate la Iaşi.

Tânărul sărbătorise venirea în ţară, alături de mai mulţi prieteni, în cadrul unei petreceri de o prietenă, în vârstă tot de 21 de ani. Joi dimineaţă, în jurul orei 04.30, tânăra a sunat la 112 pentru a anunţa că lui David i s-a făcut rău. La faţa locului a intervenit un echipaj de ambulanţă cu asistent medical. Ulterior, a intervenit şi o autosanitară cu medic. Studentul a fost găsit în stop cardio-respirator. A fost resuscitat mai bine de o oră şi apoi s-a declarat decesul, după cum au precizat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Cadavrul tânărului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi, în paralel fiind anunţate şi organele de Poliţie. Surse din cadrul IML susţin că printre probele biologice prelevate de legişti s-au numărat şi cele care ar putea indica posibilul consum de substanţe interzise. Oficial, Diana Bulgaru, directorul IML a precizat că motivul decesului a fost un stop cardio-respirator, refuzând să detalieze cauzele acestuia.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) au precizat că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, urmând a fi verificate toate pistele care ar fi putut duce la decesul olimpicului ieşean. O prietenă a lui David, care a preferat să rămână anonimă, a negat că tânărul de 21 de ani ar fi consumat vreodată droguri, negând informaţia conform căreia aceasta ar putea fi cauza decesului. „David nu a consumat niciodată droguri. Nu cred că ar fi făcut aşa ceva nici la presiunea grupului", a spus o prietenă a băiatului. David Cristian Călin a obţinut, în anul 2010, medalia de bronz la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori, organizată în Nigeria. În următorul an, David s-a clasat pe primul loc la Olimpiada de Ştiinţe ale Pământului şi a adus aurul acasă.

În 2012, David Cristian Călin s-a remarcat din nou şi a câştigat medalia de argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, secţiunea chimie. La ediţia din 2013 a olimpiadei pluridisciplinare, care reuneşte cei mai buni elevi la ştiinţe din întreaga lume, tânărul din Iaşi a obţinut medalia de aur. Pentru realizările sale profesionale, în 2012, David Cristian Călin a fost declarat de autorităţile ieşene „Elevul Anului".

Un coleg de la Cambridge a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoţionant în care îşi manifestă regretul faţă de trecerea în nefiinţă a studentului român. „Mi-ai făcut primul an şi jumătate de la Cambridge atât de distractiv şi mi se rupe inima că trebuie să spun «la revedere». Toţi cei care te-au cunoscut ştiu ce persoană minunată eşti. (...) Gândurile mele se îndreapăt către familie şi prieteni, care vor suferi incredibil în această perioadă neagră. Odihneşte-te în pace, chimistul meu nebun".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE