Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dosarul ERATA. Augustin Zegrean, șeful CCR, a fost audiat la Parchetul General

Postat la: 17.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii Parchetului General l-au chemat, miercuri, pe Augustin Zegrean, preşedintele Curții Constituţionale să dea declarații în dosarul "Erata". Zegrean a ajuns la sediul Parchetului înainte de ora 11.00 și a declarat că are emoții. 

Întrebat de jurnalişti dacă se simte vinovat în legătură cu decizia dată de CCR în cazul referendumului din 2012, Zegrean a răspuns: "Cu ce să mă simt vinovat? Am dat o decizie. V-am mai spus de atâtea ori şi o să repet până când poate cineva o să înţeleagă: rezultatul votului nu l-am stabilit noi. Noi am primit de la Biroul Electoral Central procesul-verbal privind rezultatul votării şi acolo scria că au fost la vot 8 milioane şi ceva, care reprezentau 46,24% din numărul cetăţenilor înscrişi în listele electorale. Noi, dacă am fi dat altă decizie, am putea fi traşi la răspundere, eventual".

Preşedintele CCR a menţionat că au fost mai multe plângeri pe tema rezultatului referendumului, însă toate au fost respinse de procurori prin neînceperea urmăririi penale, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o contestaţie şi a trimis dosarul înapoi la Parchet pentru completarea probatoriului.

În acest dosar au fost audiaţi până acum Horaţius Dumbravă (membru al CSM), Toni Neacşu (fost judecător CSM) şi judecătorii constituţionali Tudorel Toader şi Acsinte Gaspar.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE