Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Dosarul "Incendiatorii din Soimus": Boss, Coco, Sami si cu Mae au fost trimisi in judecata

Postat la: 08.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

COMUNICAT DE PRESA. Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Într-un dosar având ca obiect incendiul ce a avut loc în localitatea Şoimuş în noaptea de 21/22.02.2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaţilor Niţă Alexandru-Ionuţ (zis Şefu sau Boss), Melincianu Marius-Samuel (zis Sami), Ciuciu Nicolaie-Cosmin (zis Coco) şi Brezuică Mihai-Mircea (zis Mae), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor şi distrugere.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: În noaptea de 21/22 februarie 2015, în jurul orei 23:50, cei patru inculpaţi s-au deplasat cu un autoturism în localitatea Şoimuş, unde, au aruncat în locuinţa părţii vătămate, după ce au spart fereastra cu un fragment de beton, o sticlă incendiară (coctail Molotov), provocând propagarea unui incendiu de proporţii care a condus la distrugerea şi degradarea mai multor bunuri (evaluate de societatea la care era asigurat imobilul la suma de 5.100 lei) şi care ar fi putut conduce la decesul unei persoane.

Activitatea de urmărire penală a fost desfăşurată de către procurori cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara - Serviciul de Investigaţii Criminale, al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă, al Serviciului Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană de Informaţii Hunedoara, precum şi al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Hunedoara. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE