Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Drogul Sufletului a ajuns in România. A fost capturat la Iasi. El deschide Poarta Astrala

Postat la: 10.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

COMUNICAT DE PRESA. Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră IASI - Punctul de lucru Oficiul Poştal nr.13 au descoperit şi confiscat cantitatea de 1.410,00 grame de DMT N, N-dimethyltryptamine - substanţă aflată sub control naţional, considerată a fi un drog de mare risc în conformitate cu prevederile Legii nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu completările şi modificările ulterioare

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră IASI - Punctul de lucru Oficiul Poştal nr.13 au reţinut, în timpul controlului vamal de rutină, un colet în greutate de 1,500 kg expediat din Taiwan, având ca destinatar o persoană fizică din Iaşi. In interiorul acestuia s-au descoperit 2 (două) pungi din material plastic de culoare argintie, prevăzute cu etichete din hârtie de culoare albă, inscripţionate "FORMOSA (ACRB) TANNIN POWDER", ce conţineau o cantitate de 1.410,00 grame pulbere de culoare cărămizie.

Deoarece au existat suspiciuni că respectiva substanţă s-ar putea afla sub incidenţa Legii nr.143/2000 republicată, fiind plasată sub control naţional, s-a solicitat sprijinul B.C.C.O Iaşi. Coletul a fost predat spre expertizare către aceăsta instituţie, iar în urma analizelor de laborator efectuate s-a ajuns la concluzia ca substanta retinuta contine DMT N, N-dimethyltryptamine, un drog de mare risc (n.r. - cunoscut ca si Drogul Sufletului, Molecula Spiritului, sau Drogul Celui de-al Treilea Ochi, sau Drogul Portii Astrale).

Cazul a fost preluat de D.I.I.C.O.T - Serviciul Teritorial Iaşi, care in data de 09.06.2015 a comunicat autoritatii vamale faptul ca drogul de mare risc face parte din Tabelul anexa nr.I, din Legea nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului şi consumului ilicit de droduri, cu completarile si modificarile ulterioare. In acest caz s-a dispus arestarea destinatarului coletului, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la introducerea, fără drept, în tară a drogurilor de mare risc.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE