Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fenomen îngrijorător în sănătate: 114 şefi de spitale sunt incompatibili şi în conflict de interese

Postat la: 17.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nu mai puţin de 114 şefi de spitale sunt declaraţi incompatibili şi în conflict de interese, conform Agenţiei Naţionale de Integritate. Astfel, pornind de la cazul directorului de la Ana Aslan, care este şi administrator al producătorului de medicamente Zentiva, ANI a dezvăluit pentru tolo.ro dimensiunile neaşteptate ale fenomen din sistemul sanitar românesc.

Cele 114 persoane vizate pentru oricare dintre nereguli (incompatibilitate, conflict de interese și diferențe de avere) sunt, în procent de 85%, manageri de spital, directori și șefi de secție. In plus, conform ANI, în ceea ce priveşte averile nejustificate, sumele vehiculate sunt de nivelul sutelor de mii de euro. De exemplu, un șef de secție de la un spital din Târgu Jiu nu poate justifica 250.000 de euro. Datele ANI mai arată că în cazul celor 95 de persoane aflate în incompatibilitate, 43 sunt șefi de secții, 37 sunt manageri și 10 sunt directori. De asemenea, în cazul incompatibilității și a conflictului de interese, ANI a cîștigat definitiv 36 de cazuri, iar șefii din sănătate, 5 cazuri.

Din 26 de cazuri de incompatibilități penale, 16 se judecă, iar ANI a pierdut 9 procese în instanță. În această materie, agenția are un singur succes: condamnarea definitivă la un an de închisoare cu suspendare în cazul profesorului medic Vasile Astărăstoae, rectorul Universității de Medicină din Iași, director la IML Iași, președinte al Colegiului Medicilor, pe care instanța l-a condamnat penru că a semnat trei contracte cu el însuși și cu propria fiică. Jumătate dintre cele peste 100 de cazuri prezentate de ANI sînt asemănătoare cu cel al medicului Gabriel Prada, însă firmele sunt mult mai mici. Potrivit răspunsului detaliat trimis de către Agenția Naţională de Integritate, 58 de directori de spital sau șefii de secție sînt administratori în companii private.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE