Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Firul rosu: Convorbire urgenta Iohannis-Timofti pe tema crizei de la Chișinău

Postat la: 22.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Klaus Iohannis şi şeful statului Republicii Moldova, Nicolae Timofti, au avut, joi seara, o convorbire telefonică, pe tema situaţiei socio-politice de la Chişinău, dar şi a relaţiilor dintre cele două state.

Preşedinţia de la Chişinău a precizat, într-un comunicat, că, potrivit preşedintelui Iohannis, învestirea noului Guvern în Republica Moldova este un pas important pentru depăşirea crizei politice şi implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Mai mult, a fost reafirmată disponibilitatea celor două state de a coopera intens în plan politic, economic şi social. Preşedintele Timofti i-a mulţumit omologului său de la Bucureşti pentru susţinerea constantă pe care România o acordă Republicii Moldova.

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis l-a invitat pe Nicolae Timofti să efectueze o vizită oficială în România, invitaţie care a fost acceptată. Astfel, deplasarea şefului statului moldovean la Bucureşti va avea loc în viitorul apropiat.

Parlamentul Republicii Moldova l-a învestit, miercuri, în funcţia de premier pe democratul Pavel Filip, fost ministru al tehnologiei informaţiei. Învestirea acestuia a avut loc pe fondul unor manifestaţii ample de protest, care au degenerat în violenţe. Mii de oameni au protestat şi joi la Chişinău cerând anularea votului de învestire a guvernului premierului Pavel Filip şi organizarea de alegeri anticipate. Organizatorii manifestaţiilor - platforma civică 'Dreptate şi Adevăr' şi formaţiunile de stânga proruse Partidul Socialiştilor şi Partidul Nostru - au anunţat că protestele vor continua şi vineri.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE