Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fondatorul *Doi și-un sfert*, Mihai Tânjală, a fost extrădat în România din Insulele Cayman

Postat la: 20.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După mai bine de patru ani, în care a fost căutat în toată lumea, un fugar de lux român a fost adus acasă. Fostul deputat Mihai Tânjală a fost extrădat în România din Insulele Cayman unde fusese localizat și arestat. Misiunea polițiștilor români este o premieră în cea ce privește colaborarea în acest domeniu cu autoritățile din Cayman.

Cel despre care se spune că ar fi "părintele" serviciului de informații al "Internelor", celebrul "Doi ș-un sfert", a fost dat în urmărire internațională la data de 7 iunioe a anukui 2012. Mandatul a fost emis în baza sentinței de condamnare la cinci ani de închisoare, pronunțată de Tribunalul Giurgiu, pentru infracțiuni de corupție. Trei ani mai târziu, în octombrie 2015, Tânjală, fost deputat PDSR (1995-1996) și fost ofițer de contrainformații înainte de 1989, a fost reperat și arestat în Insulele Cayman, un teritoriu britanic din Marea Caraibelor.

La exact un an de la acel moment, când toate documentele necesare extrădării au fost întocmite, Tânjală a fost adus în România cu cătușe la mâni. Cel mai probail, spun surse judiciare, el va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova București.Extrădarea s-a făcut în baza Tratatului dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanei de Nord, extins și pentru Insulele Cayman, care sunt teritoriu britanic.

Mihai Tânjală a fost condamnat în 2011 pentru că ar fi vândut active ale unei companii de stat, SC ICMUG SA Giurgiu, la prețuri modice, unor firme pe care le controla prin interpuși. Este vorba despre o clădire administrativă şi un ansamblu de blocuri în construcţie, inclusiv terenul aferent.

Clădirile au fost vândute apoi la prețul pieței, ceea ce i-a adus lui Tânjală un profit 500.000 de euro, calculaţi la cursul mediu al anului 2004, arătau procurorii în rechizitoriul cu care l-au trimis în judecată pe fostul deputat. Mihai Tânjală ar fi fost implicat şi într-o afacere cu despăgubiri de la ANRP în valoare de 100 de milioane de euro, precum şi de privatizarea eşuată a combinatului chimic Nitramonia Făgăraş.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE