Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Formularele de inregistrare fiscala a contribuabililor persoane fizice au fost modificate

Postat la: 28.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In Monitorul Oficial de marti a fost publicat un ordin al ANAF ce modifica formularele de inregistrare fiscala a contribuabililor persoane fizice

Acest ordin stabileste noul format al Declaratiei de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal formular 020 si al Declaratiei de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane fizice care nu detin cod numeric personal formular 030.

In esenta, Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal formular 020 se completeaza si se depune de catre persoanele fizice romane si straine care detin cod numeric personal, altele decat persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere. Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, iar declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior.

Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane fizice care nu detin cod numeric personal formular 030, se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care nu detin cod numeric personal, altele decat persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere. De asemenea, aceasta declaratie se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior (material realizat cu sprijinul consultantului fiscal Adrian Benta).

Nota: in cazul solicitarii inregistrarii unei societati la registrul comertului, potrivit legii, sau, dupa caz, la cesiunea partilor sociale ori a actiunilor, respectiv la numirea de noi reprezentanti legali sau la cooptarea de noi asociati ori actionari, cu prilejul efectuarii majorarii de capital social, acest formular se completeaza si se depune la oficiile registrului comertului de pe langa tribunale in scopul inregistrarii fiscale a persoanelor fizice nerezidente care, potrivit actului constitutiv, au calitatea de fondator, asociat, actionar ori administrator in cadrul societatii respective.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE