Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, rămâne în arest

Postat la: 05.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins ieri contestaţia depusă de fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, privind măsura arestului preventiv. Decizia este definitivă.

Fostul edil al municipiului Ploieşti a fost arestat preventiv la începutul lunii martie, sub acuzaţia de luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul legat de finanţarea echipei de fotbal FC Petrolul. Ulterior, pe 26 mai, Bădescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti pentru noi acuzaţii, legate de campania electorală din 2012.

Potrivit procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, Iulian Bădescu, în calitate de senator şi ulterior de primar al Ploieştiului, „în mod repetat, a desfăşurat, în numele unor societăţi comerciale pe care le controla în fapt, activităţi cu titlu oneros, producătoare de venituri pentru sine, incompatibile cu cele două funcţii deţinute succesiv".

Mai mult, se arată în rechizitoriu, Bădescu „a încheiat contracte de servicii publicitare, a achiziţionat prin intermediul unui executor judecătoresc două imobile situate în municipiul Ploieşti şi a achiziţionat în mod direct produse alimentare şi de propagandă destinate distribuirii către alegători, în scop electoral, în campania din primăvara - vara anului 2012 pentru alegerile locale în Ploieşti. Cu prilejul aceleiaşi campanii, inculpatul Bădescu Iulian, în calitate de persoană cu funcţii de conducere în cadrul unei formaţiuni politice, filiala Prahova, a pretins şi primit, de la un om de afaceri, următoarele: suma de 20.000 lei, bunuri constând în carne, tricouri, bannere, baloane, servicii de personalizare produse şi servicii de transport în valoare totală de aproximativ 80.000 lei, destinate distribuirii către alegători".

„În acelaşi context şi în acelaşi scop, inculpatul Bădescu Iulian, a pretins de la alt om de afaceri să-i confecţioneze un număr de 10.000 tocătoare din lemn din care a primit efectiv 7.400 bucăţi în valoare de 7.432,56 lei. De la acelaşi om de afaceri, în cursul anul 2013, inculpatul, în calitate de primar al municipiului Ploieşti, a pretins şi a primit foloase materiale necuvenite în valoare de aproximativ 20.000 lei, constând în lucrări de tâmplărie efectuate la locuinţa deţinută de acesta din urmă în municipiul Ploieşti, în schimbul promisiunii de atribuire a unor contracte de execuţie lucrări finanţate de la bugetul primăriei", susţin procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE