Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, rămâne încă 60 de zile sub control judiciar

Postat la: 17.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au judecat, ieri, dosarul de corupţie generat de finanţarea din bani publici a echipei Petrolul Ploieşti, în care sunt inculpaţi fostul primar Ploiestiului, Iulian Bădescu, ex- secretarul Primariei Ploiesti, Oana Iacob, şi Iulia Alxenadru, fostul director executiv al primăriei.

Astfel, magistraţii au decis prelungirea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţiii Bădescu Iulian, pentru o perioadă de 60 de zile, de la data de 12 octombrie 2015 şi până la data de 10 decembrie 2015, inclusiv, Alexandru Iulia Alina şi Iacob Oana Cristina pentru o perioadă de 60 de zile, de la data de 03 octombrie 2015 şi până la data de 01 decembrie 2015. De asemenea, Înalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ca neîntemeiată, cererea de revocare a măsurii preventive formulată de inculpata Alexandru Iulia Alina.

Procurorii DNA Ploieşti îl acuză pe Iulian Bădescu că în ianuarie 2013 a semnat un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti, iar la data de 28 iunie 2013 a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala. Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma anterior mentionata, precum si obtinerea de catre Asociatia Comunitara "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti a unui folos necuvenit de aceeasi valoare.

In acelasi context, Oana Cristina Iacob a avizat pentru legalitate Hotararile Consiliului Local Ploiesti prin care s-au aprobat incheierea contractului de cooperare intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti si Regulamentul de aplicare a prevederilor contractului, hotarari adoptate cu incalcarea dispozitiile legale.

Rapoartele de specialitate prin care au fost propuse Consiliului Local Ploiesti, spre aprobare, documentele sus mentionate (contractul si regulamentul de aplicare) au fost semnate de Iulia Alina Alexandru, director executiv din cadrul Primariei municipiului Ploiesti, desi nu erau indeplinite conditiile prevazute de lege. Ulterior inculpata a semnat si documentele propriu zise, contribuind astfel, la prejudicierea bugetului local cu 8.000.000 lei, reprezentand suma platita de municipiul Ploiesti Asociatiei Comunitare, precum si la obtinerea de catre aceasta din urma a unui folos necuvenit in acelasi cuantum.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE