Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Francois Hollande aprobă raidurile aeriene împotriva Statului Islamic

Postat la: 15.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele francez, Francois Hollande, a apreciat, luni, că Franţa va trebui să efectueze raiduri aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Siria. "Am anunţat zboruri de recunoaştere care să permită eventuale raiduri aeriene dacă va fi necesar, şi va fi necesar în Siria", a declarat preşedintele într-o conferinţă de presă comună cu omologul său din Nigeria, Muhammadu Buhari, la Paris.

 

În urmă cu o săptămână, Hollande a ordonat armatei franceze să efectueze operaţiuni aeriene de recunoaştere deasupra Siriei, aşa cum face de un an în Irak. "Conform informaţiilor pe care le primim, vom fi pregătiţi să efectuăm raiduri aeriene" împotriva grupării Stat Islamic, a adăugat el, excluzând o intervenţie la sol. Primele zboruri de recunoaştere au avut loc marţea şi miercurea trecută.

Până atunci, Franţa şi-a impus să nu intervină militar în Siria, pentru a nu servi interesele preşedintelui sirian Bashar al-Assad, căruia Parisul îi cere să renunţe la putere, considerându-l principalul responsabil de războiul care durează de patru ani în ţară. Parlamentul francez urmează să dezbată marţi, fără vot, acest angajament militar în Siria. Preşedintele francez a comparat de asemenea gruparea Stat Islamic cu Boko Haram, grupul islamist activ în nord-estul Nigeriei şi în ţările vecine.

"Boko Haram are legături cunoscute cu Statul Islamic şi, prin urmare, primeşte ajutor, sprijin de la acest grup. Lupta împotrva Boko Haram este lupta împotriva Statului Islamic. Şi nu mai putem distinge terorismul în funcţie de regiuni, este acelaşi terorism, inspirat de aceaşi ideologie a morţii", a declarat el, potrivit Le Parisien.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE