Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Franta sprijina ISIS indirect. Ancheta penala in cazul regimului Bashar al-Assad, pentru crime de razboi

Postat la: 30.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O ancheta penala pentru "crime de razboi" a fost deschisa in Franta impotriva regimului lui Bashar al-Assad, pentru abuzuri comise in Siria in perioada 2011-2013. In urma unei semnalari din partea Quai d'Orsay, Parchetul din Paris a deschis pe 15 septembrie o ancheta preliminara pentru "crime de razboi", a declarat o sursa apropiata dosarului, o informatie confirmata de catre o sursa diplomatica.

Ancheta se bazeaza pe marturia lui "César", un fost fotograf din cadrul politiei militare siriene, care a fugit din Siria in iulie 2013, luand cu el aproximativ 55.000 de fotografii in care apar corpuri torturate. "In fata acestor crime, care afecteaza constiinta umana, acestei birocratii a ororii, in fata acestei negari a valorilor umanitatii, este responsabilitatea noastra sa actionam impotriva impunitatii acestor asasini", a declarat ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

"Raportul César - mii de fotografii de nesuportat, autentificate de catre numerosi experti, care arata cadavre torturate si (ale unor oameni) morti de foame in inchisorile regimului expune cruzimea sistematica a regimului Bashar al-Assad", a declarat Laurent Fabius, care se afla la New York, la Adunarea Generala a ONU. Sectia pentru genocid a Tribunalului de Mare Instanta de la Paris se ocupa de dosar. Justitia franceza este competenta sa judece presupusii vinovati ai acestor crime in cazul in care un francez sau un francez de origine siriana se afla printre victime, ceea ce incearca sa afle jandarmii din cadrul Biroului central de lupta contra crimelor imporiva umanitatii, genocidelor si altor crime de razboi (OCLCHGCG). Quai d'Orsay a semnaat faptele procurorului Parisului in baza articolului 40 din Codul de Procedura Penala, care obliga orice autoritate publica sa transmita justitiei informatii pe care le detine, daca are cunostinta de o crima sau infractiune, oricare ar fi ea.Intr-o conferinta de presa la Paris, in martie 2014, mai multe imagini de o cruzime de nesuportat, provenind dintr-un album adus de "César", au fost proiectate la Institutul Lumii Arabe

Scris in engleza, cu litere de culoarea sangelui, si intitulat "Assad's secret massacres" (Masacrele secrete ale lui al-Assad), fotoreportajul era destinat instantelor internationale, inclusiv ONU, in vederea instruirii unui dosar cu privire la responsabilitatea regimului fata de aplicarea "torturii in masa". Pe aceste clisee apar ochi scosi, oameni cu leziuni pe spate sau abdomen, corpuri descarnate si aproximativ 100 de cadavre zacand intr-un hangar. Damascul a catalogat la vremea respectiva raportul drept "politic". Anuntarea acestei anchete are loc in contextul in care criza siriana se afla in centrul Adunarii Generale a ONU. Presedintele francez François Hollande a declarat luni, la ONU, ca "nu putem sa punem victimele sa colaboreze cu calaul", excluzandu-l astfel pe Bashar al-Assad de la o solutie politica la conflict.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE