Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fumatorii mai primesc o lovitura dupa ce fumatul a fost interzis in spatii publice

Postat la: 31.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fumatorii mai primesc o lovitura dupa ce fumatul a fost interzis in spatii publice. Un nou proiect de lege care-i vizeaza pe fumatori a fost publicat recent pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Initiativa legislativa propune eliminarea posibilitatii de cumparare a tigarilor de pe internet, interzicerea produselor din tutun mentolate si a celor cu arome, precum si imprimarea unor avertismente mai mari pe pachetele de tigari.

Proiectul mai prevede reguli mult mai stricte in privinta comercializarii tigarilor electronice si a produselor de fumat din plante. Mai mult, Ministerul Sanatatii, in baza acestul proiect de lege, daca va fi adoptat, va avea dreptul sa scoata de pe piata orice produs din tutun, daca decizia justifica "necesitatea protectiei sanatatii publice".

Restrictiile vin sa aplice in tara noastra directiva europeana care urmareste descurajarea fumatului in randul tinerilor, principala populatie fumatoare din Europa. Statisticile arata ca varsta la care minorii incep sa consume tigarete a scazut drastic in ultimii ani. 70% dintre fumatori sunt acaparati de acest viciu inainte de a implini 18 ani, iar 94% inaintea varstei de 25 de ani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE